četvrtak, 22. rujna 2011.

Ako je favorit osvojio prethodnu utrku, moramo provjeriti sa kolikom razlikom je ostvario tu pobjedu ispred drugoplasiranoga. U slučaju da je razlika bila velika, usporedi kvalitetu protivnika iz te utrke sa kvalitetom protivnika u današnjoj utrci. Moguće je da je pobjeda bila u nižoj klasi i da se konj nije trebao mnogo truditi. Na ovakve pobjednike igrači vrlo često ulažu što nama pogoduje jer ćemo tako dobiti nerealno nisku kvotu za LAY.

Suprotno tome, ako je konj završio drugi u posljednjih nekoliko utrka, valja provjeriti koliko je bio blizu pobjedniku pritom. Ako je zaostao više od 7 duljina, onda forma vjerojatno nije kvalitetna. Pokušaj usporediti formu favorita iz posljednje 3 utrke sa formom najboljih rivala iz njihovih posljednjih 3 utrka. Svaki konj koji je zaostao za 1/2 duljine u boljoj utrci od one u kojoj je favorit pobijedio, moglo bi ukazivati na bolju formu od forme favorita i tog protivnika moramo klasificirati kao boljega od favorita. Kad uspoređuješ trenutne forme, pokušaj je sagledavati malo šire.

Zaključak
Igrači biraju konja na kojega će uplatiti na osnovu vrlo malog broja pokazatelja kao što su džokej/trener kombinacija ili jasna forma, na primjer pobjeda u prošloj utrci. Kada počnu BACKati favorita, kvota opada
toliko da postaje nerealna. To će nam pružiti veliku prednost jer LAYamo.

0 komentari:

Objavi komentar