četvrtak, 22. rujna 2011.

Svaka metoda sadrži određeni skup pravila koje treba poštivati. Poštivajući ta pravila može se doći do uspjeha. Uspješnost se može pratiti upornim bilježenjem postupka kojim je donesena odluka, ispravna ili kriva, uspješna ili neuspješna. Iz takvih zapisa može se naknadnom analizom dodatno naučiti gdje činiš propuste. Za tu namjenu dostupan ti je formular kojeg možeš skinuti ovdje.

Zapamti da ne trebaš uočiti sve LAY faktore prije nego odlučiš LAYati favorita, nego je dovoljna kombinacija faktora 1, 2, 3, 4, 6, 7, 11 i 12. Pritom favorit mora imati barem jednog dostojnog protivnika, a često i više. Nakon toga, imati ćeš ispred sebe listu potencijalnih favorita koje možeš LAYati, međutim nemaš konje koji su sigurni za LAY, nego mogućnosti koje treba provjeriti usporedbom forme svakog konja.

Najprije odštampaj dovoljno primjeraka ovog formulara, svakoga dana trebati će ti nekoliko. Dvostrani tisak će ti uštediti papir, ali će i arhiva zauzimati dvostruko manje prostora.

Popuni sva važna polja olovkom tako da greške možeš jednostavno popraviti.
  • Sa dva križića označi polje značajnog faktora koji je identificiran kao povoljan, a sa jednim križićem manje značajne faktore
  • Ne moraš označavati polja za sva tri protivnika - često će 1 ili 2 protivnika biti sasvim dovoljni. Nemoj previše analizirati informacije o formi, budi precizan, ali nemoj se preopterećivati. Kao početnik, bilježi mišljenja o utrkama u kojima si LAYao favorita jer ćeš tako naučiti iz grešaka.
  • Zbroji križiće za svakog konja u tablici.
  • Usporedi svoje odabire i onda odaberi favorita koji ima najviše negativnih faktora ili ima najjače protivnike. Ako nađeš dva lažna favorita LAYaj ih oboje za najbolju moguću kvotu ispod 47.
Važna napomena:
  • Ako uočiš vrlo kompetitivnu utrku koja je u skladu sa najvećim brojem kriterija za odabir utrke, na primjer Novice hurdle utrka sedam konja, onda detaljnije pregledaj formu favorita i usporedi je sa formom drugog i trećeg konja prema visini kvote.
  • Često nećeš pronaći mnogo podataka koje će dati jasnu sliku razlike u formi. Tada bi se favorit mogao LAYati samo zbog kombinacije trenera i jahača.

0 komentari:

Objavi komentar