četvrtak, 22. rujna 2011.

U Novice chase utrkama se takmiče konji koji nisu pobijedili u utrkama sa ogradama prije početka tekuće sezone i prepune su konja koji započinju svoju karijeru skokova preko većih prepreka. Uobičajeno, to su konji koji su se u prethodnoj godini takmičili u hurdle utrkama. Ovi konji se još uvijek mogu takmičiti kao početnici u chase utrkama, čak i ako su osvojili dobar broj hurdle utrka. Razlog ovome je da su prepreke znatno veće i to je za konja kao učenje nove discipline. Uspješni hurdle konji ne moraju nužno postati i uspješni u chase utrkama.

Hurdle i chase konji mogu zadržati svoj početnički status duže od jedne sezone ako ne pobjede tijekom sezone u kojoj imaju početnički status, te se tako mogu takmičiti i u slijedećoj sezoni kao početnik.

Iskustvo je ključno u chase utrkama i početnici nisu uvijek kompetentni kad po prvi puta preskaču ograde, pri čemu često padaju. Ako konj ipak uspije sigurno završiti utrku, skok je još jedan faktor koji utječe na izvedbu i na izdržljivost, te tako određuje kojem je konju ostalo dovoljno sposobnosti za osvajanje utrke.

0 komentari:

Objavi komentar