četvrtak, 22. rujna 2011.

Najveći broj konja će imati bolju formu sredinom sezone utrka sa preprekama, budući da će imati nekoliko utrka iza sebe na temelju kojih ih možemo dosta točno ocijeniti. Na početku sezone neće biti mnogo podataka tako da spremnost treba uzeti sa rezervom. Pregledaj posljednjih nekoliko utrka prošle sezone i da li je bio dobar u povratku nakon dužih odmora, da li trener dobro priprema konje za početak sezone. Većina trenera ne uspijevaju održavati podjednaku formu tijekom cijele sezone.

Mnogi faktori mogu utjecati na formu, a uključuju bolest i ozlijede. Treneri pripremaju konje za što bolji nastup na određenim utrkama. Provjera forme trenera je dobar pokazatelj jer je dosta često forma konja slična formi trenera.

Na početku National hunt sezone u studenom, može se biti loše na igrače koji se klade na favorite jer većini konja treba nekoliko utrka prije nego pokažu bilo kakav potencijal. Možemo iskoristiti ovu činjenicu i LAYati favorite. Krajem sezone u travnju, također je teško vrijeme za igrače koji se klade na pobjednike jer se podloga mijenja iz mekane u dobru.

Konji koji se takmiče zimi i imali su dugu sezonu, odmaraju se jer se ne uspijevaju prilagoditi promjenama uvjeta. Konji koji trče ljeti po dobrim podlogama se počnu pojavljivati, ali i njima treba nekoliko utrka dok njihov potencijal postane očit. Ponovno, to dobro vrijeme za LAYanje favorita jer se u prijelaznim periodima pojavljuju neočekivani rezultati koje možemo iskoristiti.

Zaključak
Početkom i krajem sezone je izvrsno vrijeme za LAYanje favorita.

0 komentari:

Objavi komentar