nedjelja, 2. listopada 2011.

Važno je odabrati meč sa podjednakim protivnicima koji su sposobni oduzeti set protivniku. Kvota na favorita ne bi smjela biti ispod 1.30. Za ovu strategiju važno je odrediti "ulazne točke", a njih opisujem prema rezultatu u gemu:



0:0 - LAY servera
Kvota će se pomatkuti za 1-2 ticka ako server osvoji servu. Ako server izgubi servu, kvota se mijenja za 3-4 ticka. Ovu ulaznu točku ne koristim u muškim mečevima gdje je servira igrač sa jakom servom.

0:15 - bez tradea
Nema dovoljno naznaka kamo će gem krenuti. Pomak u kvoti je podjednak ovisno o tome tko će osvojiti bod.

0:30 - LAY servera
Jedna od najboljih ulaznih točaka. Pomak kvote će biti podjednak ovisno o osvajaču boda. Ono što daje potencijal ovoj točki je mogućnost za 0:40 koji me dovodi u jaku poziciju.

0:40 - LAY servera
Ovo je vrlo sigurna ulazna točka jer će potencijalni profit iznositi 2-3 ticka u najboljem slučaju.

15:0 - bez tradea
Ako server osvoji servu kvota će se pomaknuti za 1-2 ticka, a ako server izgubi servu kvota će se vratiti gdje je bila kod 0:0.

15:15 - LAY servera
Kvota će se pomaknuti za 3-5 tickova ako server izgubi servu, a ako je osvoji kvota će se promijeniti za 1-2 ticka. Osim toga, ako primatelj servisa uzme bod, mogu pustiti trade i za rezultat 15:30 za još veću dobit, a ukoliko to ne uspije, trade se vraća na nulu, bez dobitka i gubitka.

15:30 - LAY servera
Ako server osvoji servu kvota će se promijeniti za 3-5 tickova, a ako primatelj osvoji bod, pomak će biti 4-5 tickova. Bez obzira što je razlika u promjeni tickova podjednaka, ovdje LAYam servera jer sam u izvrsnoj poziciji ako primatelj osvoji bod jer dolazi u break situaciju na 15:40.

15:40 - LAY servera
Ovo je osnova strategije "15-40". Ako primatelj došao do ovog rezultata, postoji realna mogućnost da će osvojiti break, što je samo po sebi profitabilno.

30:0 - BACK servera
Ovo je vrlo dobra ulazna točka. Ako server osvoji slijedeći bod za 40:0 postaje jakim favoritom za osvajanje seta. Ako primatelj osvoji bod, kvota će se promijeniti samo za 1 tick ili onoliko koliko se promijenilo kad pri prelasku sa 15:0 na 30:0. To je mali gubitak, ali dolazak u situaciju za 40:0 i osvajanje gema omogućuju mi dobitak ostavljajući trade do kraja gema.

30:15 - BACK servera
Ako server osvoji bod u dobroj je prilici da osvoji gem i tada ostavljam trade do kraja gema. Ipak, ako primatelj osvoji bod, server je pod pritiskom u slijedećem servisu i iz tradea odmah izlazim sa malim gubitkom. Ovo je točka niskog rizika ulaska.

30:30 - LAY servera
Ako server osvoji bod kvota će se promijeniti za 2-3 ticka, a ako primatelj osvoji bod kvota će se promijeniti za 3-4 ticka i onda mogu pustiti da primatelj osvoji gem i ostvarim veću zaradu. Ukoliko to ne uspije, izlazim iz tradea bez guitka.

30:40 - bez tradea
Ovo liči na dobru ulaznu točku. Ako primatelj osvoji bod kvota se mijenja za 10 do preko 20 tickova (ovisno o fazi seta). Ako server osvoji bod, kvota se mijenja za 5-6 tickova. Na prvi pogled dobit je veća od gubitka, međutim dobit neće biti ostvarena onoliko često koliko je potrebno da pokrije učestalost gubitka. Ovo bi mogla biti dobra ulazna točka za ženske mečeve kad je favorit ima mogućnost za break.

40:0 - bez tradea
Ovo je rezultat pri kojem mogu ostvariti samo gubitak jer su se svi pozitivni pomaci već dogodili.

40:15 - bez tradea
Vrlo slično kao i kod rezultata 40:0.

40:30 - LAY servera
Jedna od najboljih ulaznih točaka. Tko god da osvoji bod ostvariti će podjednak pomak kvote. Ako sam već u meču ostvario neki profit, ovdje LAYam servera. Ovu ulaznu točku neću koristiti ako je rana faza meča ili ako je igrač dobro servirao u prethodnim gemovima.

40:40 - bez tradea
Pomak kvote biti će veći ako primatelj osvoji bod nego ako bod osvoji server, tako da se čini dobrim LAYanje servera. Svejedno, server češće osvaja gem (čak i žene na zemljanoj podlozi). 

Sažetak

Strategiju moram primjenjivati na cijeli meč, od početka do kraja. Nakon svakog pojedinog tradea obavezno HEDGEam.

Kad jak server servira u situaciji kad je preporučeno LAYanje servera, ne moram LAYati.

1 komentari:

Kocka kaže...

Zanima me zasto Hedge posle svakog trejda, zar ti nije lakse da po malo trejdujes oba protivnika zavisno od situacije. Kad to kazem mislim na situaciju ako "domacin" pobedjuje, tvoj trejd izlazi , a ako "gost" pobedjuje trejdovaces njega, pa dodjes na isto

Objavi komentar